Rea!
Lägg till i önskelista

Shoprider Viking Scooter

47 900 kr

Viking är en ny sportig 3-hjulig scooter från Shoprider. 

Leveranstid: Normalt 10 arbetsdagar

Beställningsvara

Undrar du något? Skicka en fråga om denna produkt.
Det går också bra att ringa under våra öppettider.

010-171 26 90
Artikelnr: SA779-VKN Kategorier: ,

Shoprider Viking Scooter

Viking är en ny scooter från Shoprider, med ett sportigt utseende, kanske den mest robusta scootern på svenska marknaden!

Många av våra kunder söker scooter som inte ser ut som invalidfordon. Viking är byggd som en sk chopper, med nakna rör och synliga stötdämpare. Samtidigt är den utrustade med ett riktigt sk kaptenssäte, med hög komfort och många justeringsmöjligheter. Motorpaketet är starkt och räckvidden lång. Viking har 2 st 75Ah timmar batterier och en motor på 750 Watt (ungefär en hästkraft). Ekipaget gör 15 km/h och kan under gynnsamma villkor klara 75 km körning. Om du kör när det är kallt och backigt kan du ändå räkna med tre eller fyra timmars körning i max fart.

Viking är utrustad med 3 st. 16 tums hjul runt om. Hjul i den här storleken klarar av stora ojämnheter, skogsstigar och grus och gräs. I stan kan man ta sig över även höga trottoarkanter: här samarbetar de stora hjulen med den generösa framfjädringen.

Vikten på själva scootern är 140 kg. Jämför den vikten med vikten hos billiga kinesiska scooters: sådana väger kanske 70-80 kg, och det vittnar om att de innehåller inte särskilt mycket material i stommen.

En egenskap som skiljer Viking från billigare scooters är den avancerade elektroniken. Viking känner av när man svänger och automatisk sänker farten när man svänger. Detta är en viktig fördel om tex en katt springer ut plötsligt framför scootern och man svänger för att undvika krock.

Viking har tumgas, och en knapp där man kan ställa ner farten om man kör t ex inne i ett centrum. LED lampor bak och fram. Belysningen är mycket stark, starkare än i våra andra scooters. Displayen är digital och har tripmätare och odometer. Laddaren är på 8A för snabbare laddning i 240 V uttag. Alla scooter som säljs hos oss har laddare med som standard.

Viking kan utrustats med tillbehör, bland annat rollatorhållare, käpphållare. stålkorg bak, och golfbagshållare. Den finns än så länge bara i röd/svart med guldfärgade stötdämpare. Speglar ingår.

Viking är också godkänd enligt det medicinsk-tekniska reglementet. Det betyder att Viking uppfyller kraven för Fritt Val, och den som får en Fritt Val rekvisition kan köpa Viking med stöd av tex Region Stockholm.

Teknisk Beskrivning    
Hjulstorlek fram   16"
Hjulstorlek bak   16"
Total längd   1550 mm
Total bredd   700 mm
Sitthöjd   45-51cm
Hastighet   15 km/h
Batterier   2x75ah
Max kraft   750W
Maximalt säkert motlut   10º vid 136 kg
Vändradie   165cm
Ljus och Blinkers   Ja Led
Max räckvidd   75km
Totalvikt   140kg
Max användarvikt   185kg
Färger   Svart/Röd

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Shoprider Viking Scooter”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *