Lägg till i önskelista

Nima köksdyna coxit halv – Olika höjder

395 kr

Köksdynor är uppbyggda på samma sätt som förhöjningsdynor men är rundade i fram och bakkant samt har knytband för att de lättare skall passa i och sättas fast i stolar. Köksdynor används för att höja sitsen vilket gör det lättare att resa sig efter sittande

Undrar du något? Skicka en fråga om denna produkt.
Det går också bra att ringa under våra öppettider.

010-171 26 90
Artikelnr: NM393610C Kategorier: ,

Nima köksdyna coxit halv - Olika höjder

Köksdyna Coxit Halv innebär att bakre halvan av dynan tillverkas av ett hårdare skum medan den främre delen tillverkas av mjukare skum. Det mjuka skummet stöder mindre mot brukaren och får därmed brukarens ben att slutta framåt. Köksdyna Coxit Halv har rundad bakkant. Detta gör att de bättre passar in i köksstolar och därav har de fått sitt namn. Köksdynorna har små band för att det skall vara lättare att fästa dem i en köksstol.

Köksdynor är uppbyggda på samma sätt som förhöjningsdynor men är rundade i fram och bakkant samt har knytband för att de lättare skall passa i och sättas fast i stolar. Köksdynor används för att höja sitsen vilket gör det lättare att resa sig efter sittande. Dessa tillverkas av en skuren skumkärna. Köksdyna Coxit används för att vinkla brukarens ben framåt så att höftledsvinkeln blir mindre än 90 grader.

Välj storlek:

 • 39x36x5 cm 
 • 39x36x7,5 cm
 • 39x36x10 cm

Teknisk dokumentation/Varudeklaration:

 • Dynbas av poluretan, Dynbas hårdare del: 55kg/m3 Dynbas mjukare del: 40kg/m3
 • Överdrag Polyestertyg
 • Brukarvikt Max 150 kg
 • Dynan är Brandskyddad och CE märkt.
 • Vikt 0,5-0,8 kg.

Bruksanvisning / Instruktioner för handhavande / Skötselinstruktioner

 1. Tag ur dynan ur påsen. Dynan ligger i sitt överdrag och överdraget är märkt med etiketter som visar hur dynan skall placeras på stolen Iaktag denna märkning, det är otroligt viktigt att dynan placeras rätt.
 2. Kontrollera storleken på dynan, om den inte passar så välj en annan storlek.
 3. Överdraget är som standard EJ inkontinensskyddat, Detta då Inkontinensskydd är ett skydd för dynan inte för brukaren. Det skall alltid vara ett aktivt val att beställa en dyna med skydd. Inkontinensskydd kan beställas separat till dynan i form av inkontinensskyddat överdrag eller hätta med resår.
 4. Rengöring och skötsel Nimacares dynbaser andas och är inte försedda med vätsketätt ytskikt. Detta gör att dynbasen inte skall tvättas i maskin. Tvätta för hand och desinficera t.ex med Virkon. Plantorka dynbasen. Överdraget kan tvättas i maskin i 60 grader och tål torktumling och torkskåp. Rekonditionering mellan två brukare rekomenderas ej. Dessa dynor är mycket kostnadseffektiva och det finns därför ingen anledning att rekonditionera dem till ny brukare.
 5. Destruering. Uttjänt dyna sorteras under brännbart

 

Ytterligare information

Storlek

, ,

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Nima köksdyna coxit halv – Olika höjder”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *